Den planlagte børnekoncert “Alma og Henning på Fiolin!” søndag d. 10. januar må desværre aflyses pga. nuværende Corona-restriktioner. Vi arbejder på at finde en ny dato til koncerten.

Det er med stor beklagelse, at vi må udsætte børnekoncerten “Musikalsk Tidsmaskine” med Zapolski Strygerne og Mathias Hammer søndag d. 27. september på baggrund af de seneste anbefalinger fra myndighederne mht. sociale arrangementer med børn og unge pga. stigende smittetryk især blandt de unge. Vi planlægger at gennemføre koncerten på et senere tidspunkt, hvor vi igen kan samles til sådan en begivenhed med færre bekymringer om smitte.
Alle allerede købte billetter vil snarest blive refunderet.

 

Velkommen til koncert for børn ”Musikalsk Tidsmaskine” med Zapolski Strygerne!

Hvor: Helleruplund Kirke, Bernstorffsvej 73, 2900 Hellerup
Hvornår: Søndag d. 27. september 2020 kl. 15.00-15.45
Anbefalet aldersgruppe: 3-12 år
Billetpriser: Børn 30 kr., voksen 60 kr., medlem 30 kr.

Køb billet her

"Musikalsk Tidsmaskine" Zapolski Strygerne
“Musikalsk Tidsmaskine” Zapolski Strygerne

Hop ombord i Zapolski Strygernes Musikalske Tidsmaskine, hvor vi sammen flyver gennem tid og sted med musikstykker fra hele verden i en kuffert!

Ved børnekoncerten skal vi lytte til noget kendt og ukendt, gammelt og nyt fra rigtig mange steder i verden. Den store ukrainske violinist og pædagog Alexandre Zapolski leder sit imponerende strygeorkester med 25-30 dygtige unge violinister, bratschister og cellister, og Mathias Hammer guider os igennem rejsen.

Kom og oplev Zapolski Strygernes medrivende spil i Alexandre Zapolskis originale og indfaldsrige arrangementer og den altid kreative koreografi!

Program:
C. Nielsen (1865-1931): Ouverture og Orientalsk Festmarch fra ”Aladdin” (arr. A. Zapolski)
P. Hindemith (1895-1963): Toccata fra Sonate for bratsch solo
Solist: Yuuki (bratsch, 13 år)
J. Strauss (1825-1899): Pizzicato-Polka
N. Paganini (1782-1840): La Campanella
Solist: Selma (violin)
H. Villa-Lobos (1887-1959): Bachianas Brasileiras nr. 5
Solister: Zapolski Cellisterne
G.Gershwin (1898-1957): Embraceable You (arr. A. Zapolski)
Solister: Alana (13 år) og Alexander
A. Zapolski (f. 1951): Kriniza (Brøden)
P. Tjajkovskij (1840-1893): Ouverture og Kor fra ”Børnealbum”
C. Nielsen: Jeronimus Sang fra ”Maskarade” (arr. A. Zapolski)

Ret til ændringer forbeholdes

Læs mere om retningslinjer for afholdelse af børnekoncerter i “Coronatid” her.

Zapolski strygerne
Zapolski strygerne
Alexander Zapolski
Alexander Zapolski
Mathias Hammer
Mathias Hammer

 

Glæd jer til næste børnekoncerter!

Bornekoncerter 75 ars jubilaeumssaeson 2019

Søndag d. 10. januar 2021 kl. 15:00

‘Alma og Henning på Fiolin!’ med Alma & Henning Kraggerud, violiner, Clare Hammond, klaver og Mathias Hammer, vært (NO/GB/DK)

Søndag d. 11. april 2021 kl. 15:00

‘Peter og Ulven’ med DRSymfoniOrkestrets Blæserkvintet (DK, USA, NO) og Mathias Hammer, vært (DK)

Ret til ændringer forbeholdes

 

Stor tak for generøs støtte fra:
Augustinus Fonden, Gentofte Kommune, Juhl-Sørensen, Gentofte Hotel samt tak for plakat, udført af billedkunstner Ole Bjørn Gundermann.

Faktaboks:
Hellerup Kammermusikforening er en af landets største musikforeninger, der afholder 6 koncerter per sæson med kammermusik i verdensklasse i Helleruplund Kirke. Med et stort ønske om at dele store musikoplevelser med de små har to af foreningens medlemmer, Lill Moll Nielsen og Maja Mølholm Hansen, taget initiativ til at organisere “Kammermusik for børn”. Vi kan i denne sæson med stor glæde præsentere tre børnekoncerter. Konceptet er, at de samme markante danske og internationale musikere spiller for børnene, typisk dagen inden “hovedkoncerten” mandag aften.

Lidt om sidste børnekoncerter:

“Nytårskoncert for børn” med Den Danske Klaverduo med Rikke Sandberg & Tanja Zapolski og Tivoli Ballet Skoles balletbørn d. 19. januar 2020

Izabella Simon og Dénes Várjon måtte pga. sygdom melde afbud til børnenes nytårskoncert d 19. januar. Den Danske Klaverduo bestående af Tanja Zapolski og Rikke Sandberg sprang med kort varsel til og skabte sammen med Karin Carrara og Tivoli Ballet Skoles balletbørn og vært Mathias Hammer en festlig nytårskoncert, der indledtes med:

A.Piazzolla: “Fuga y Misterio” Mathias præsenterede den argentinske musik, som ”en melodi der begynder i ensom majestæt. Den danser afsted med fuld tangoenergi, men er alligevel bedrøvet og tilbageholdt. Måske er den et trist minde om noget man savner. Langsomt pibler den samme melodi op andre steder i musikken. Minderne blander sig- også alt det gode, der er at tænke tilbage på, står pludselig i et klart og alligevel mystisk skær, som når vi ved nytår ser tilbage på et år, der er gået. ”

Læs mere her

“De fire årstider” med Trio con Brio Copenhagen d. 29. september 2019

Mathias Hammer førte os i billeder gennem året hjulpet af Mathias´ årshjul, der i et nu kunne trylle årstiderne frem. I et øjeblik var Mathias nisse, men med et drej på hjulet var vi midt i foråret, som han priste i sin blomstrede skjorte. Jens Elvekjær betog os med Schumanns “Blomsterstykke” for klaver.

Under himlens kulørte papirklip, der illustrerede årets gang i naturen, lyttede vi til den smukke sommerfugl Soo-Kyung, der sammen med Jens spillede Faurés “Sommerfugl”.

Mathias priste foråret, kærligheden og erindrede et forårskarneval i Rusland.

Iført strålende masker spillede Soo-Jin og Soo-Kyung sammen med Jens Prokofievs “Masker” fra “Romeo og Julie”.

Mathias drejede på hjulet, og vi var midt i Spaniens hede sommer. Vi skulle lytte til muntre sommertoner i C-dur, men først lære navnene på de hvide tangenter, C-dur skalaen -C,D,E,F G,A,H. Børnene var lærenemme, også da de skulle gætte, om Jens spillede klange i dur eller mol, nu fulgte 1. sats af Cassadós klavertrio i C-dur…

Læs mere her

Musikken vi hørte var:

R. Schumann: “Blomsterstykke” for klaver
G. Fauré: “Sommerfugl” for cello og klaver
S. Prokofiev: “Masker” fra “Romeo og Julie” arr. for klavertrio
G. Cassadó: 1. sats af klavertrio i C-dur
Koreansk folkemelodi: “Ganggangsullae”
A. Vivaldi: 2. sats: molto adagio fra “Efterår” arr. for klavertrio
D. Sjostakovitij: 1. sats af klavertrio op. 67
P.I. Tjajkovskij: Uddrag fra 2. sats af klavertrio op. 50

“Andreas og hans 312 år gamle ven, Stradivarius” d. 10. marts 2019

Hvordan Boni Stradivarius blev vækket af sin tornerosesøvn og blev til Ida
Omkring 400 børn og voksne var publikummer ved årets sidste børnekoncert i en forårssmykket kirke. Under en himmel af blå og hvide papiranemoner spillede Andreas Brantelid, Ingemar Brantelid, Christian Ihle Hadland og Ville Rose Teilmann, mens Stine Rosengren fortalte sin historie om Andreas´ 312 år gamle cello.

Vi rejste tilbage til 1700-tallets Italien og til Antonio Stradivarius´ værksted, hvor en flot ny cello, Boni Stradivari Pastrami Salami, netop var blevet færdig. Sådan en Stradivarius er et dyrt instrument, så ingen af de musikere der gerne ville spille på den, og som stod og trykkede næserne flade mod Stradivarius´ værkstedsrude, havde råd til at købe den. Derfor kom celloen Boni til at tilbringe flere hundrede år hos forskellige franske rigmænd, som havde penge men ikke sans og evner for at spille musik: Grev Høj i Parykken, Baron von Æggekage og den charmerende Madam Champignon med de flagrende kjoler og den kæmpe appelsinduftende paryk. Her boede Boni sammen med to hunde og en kat. Men hun flygtede fra Madams orange velourpude og efter ca. 200 år endte hun i Schweiz hos en mand, Hegar, der som den første spillede på hende. Hun oplevede krige, som gjorde hende trist, så trist at ingen ville spille på hende. Hun blev igen solgt, denne gang til Horace The Bowlerhat, på hvis engelske slot hun tilbragte 80 år på loftet mellem mange kasserede ting så som gamle dukker og bøger.

I mellemtiden blev Andreas født i Danmark. Han drømte fra helt lille om at spille cello som sin far, han øvede og øvede sig og blev meget dygtig. En dag læste han i avisen om en 300 år gammel cello, som var blevet fundet på et slot i England. Men heller ikke han havde råd til at købe hende. Det havde til gengæld en norsk rigmand, som købte hende, og som mente at Andreas er den helt rigtige til at spille og passe på hende. Nu har Andreas fået sin cello og sin bedste ven. En bedsteven giver man ofte et kælenavn, og Andreas´ kælenavn for sin cello er nu Ida.

Musikken vi hørte var:

Cello Suite / J.S. Bach
Go Down Moses / Amerikansk Spiritual
Serenade Espagnole og Chant du ménestrel / Alexander Glazunov
Variations sur un thème Suisse / Friedrich August Kummer
Requiem / David Popper
Cellokoncert, 2. sats / Edward Elgar

Nytårskoncert for børn ”Vintereventyr” d. 13. januar 2019

Søndag 13/1-2019 ved årets Nytårskoncert for børn tog Mathias Hammer atter børn og voksne med på et medrivende musikalsk eventyr. I fortællingen ” Vinterrejse ” fulgte vi prinsen af det fjerne kejserrige Ekrekavien Cristofisius Perprutulus Numsenikus d.3., der ved fødslen blev forbyttet og voksede op i det kolde norden. Længslen efter at gense det eksotiske fædreland og dets rigdomme drev ham ud på en farefuld rejse. På turen gennem stormfulde vinterlandskaber mærkede vi kulden under de mange snefnug ,der var spændt ud som en himmel i kirkerummet, og de knagende istapper under balkonerne. Kanefarten førte os gennem troldenes forheksede rige til Ekrekavien og det smukke palads,, hvor vi blev inviteret til hofbal og fik vi  lov at danse sammen med den fabelagtige, solist i Den kgl. Ballet Alexander Stæger, der optrådte som selveste Mozart.

Rejsen var fuld af musik, der passede til turen. Prinsens bedste eventyr-venner den tyske stjernebratschist Nils Mönkemeyer og den koreanske klaverpoet William Youn betog os med deres spil på bratsch og klaver.

Med tiden indså prinsen , at han var en fremmed Ekrekavien. Han forstod, at lykken ikke er guld og grønne skove, men den ægte kærlighed mellem mennesker, og han besluttede at vende hjem til der, hvor han hørte til i sit hjerte. Sammen drømte vi os til foråret og lærkernes komme med fællessangen JEG VED EN LÆRKEREDE, og børnene fik som ved sidste nytårskoncert roser og plakater med hjem.

Vi hørte:

R. Schumann: 3. sats “Rasch” fra “Märchenbilder (Eventyrbilleder)” for bratsch og klaver op. 113
R. Clarke: 2. sats “Vivace” fra sonate for bratsch og klaver
W. A. Mozart: 1. sats “Allegro” & 3. sats “Menuetto primo & secondo” fra sonate i C-dur for violin (arr. for bratsch) og klaver KV 14
C. Franck: 2. sats “Allegro” fra sonate for violin (arr. for bratsch) og klaver
C. Debussy: “Beau Soir” arr. for bratsch og klaver

“Musikalsk Zoo” d. 23. september 2018

Søndag d 23.september 2018 bød Hellerup Kammermusikforening velkommen til sæsonens 1. børnekoncert “Musikalsk Zoo” med Trio con Brio Copenhagen, solist i Den Kongelige Ballet Astrid Elbo og små balletdansere fra Tivoli. Vært i P2, Mathias Hammer, dyrepasser i den musikalske zoologiske have, lærte os at holde ørerne åbne og lade tonerne få adgang til fantasien, hvor vi kunne møde alle havens dyr i vor egen indre billedverden.

Læs mere her.

“La Fiesta” d. 8. april 2018

Det var en festlig afslutning på børnekoncerternes første sæson med koncerten “La Fiesta!” d. 8.4.2018. Selene Muñoz, Daniel del Pino og Asier Polo tryllebandt børn og voksne i et rum der var udsmykket med guirlander, kvaster og nyudsprungne magnoliegrene. Små farvestrålende vifter til alle børn, længselsfuld og lidenskabelig spansk musik af de Falla, Granados og Cassadó, fascinerende, smukke og unikke flamencokostumer og -dans gik op i en højere enhed. Stemningen var i top på denne eftermiddags tur til Spanien med en veloplagt Mathias Hammer som rejseleder og toreador.

Læs anmeldelsen her.

“Nytårskoncert for børn” d. 14. januar 2018

Omkring 500 forventningsfulde børn og voksne kunne ved Nytårskoncerten d. 14.1.2018 glæde sig over dejlig musik af bl.a. Bach, Villa-Lobos, Gershwin og Bizet fremført af den usædvanlige kombination af op til 10 celloer fra DRSO og sopranen Gabriella Pace. Det meget varierede program blev understøttet af den festlige Mathias Hammer, rummet var smykket med farverige store og små balloner, vimpler og blomster – en rigtig nytårskoncert.

Læs anmeldelsen her.

“Jorden rundt med Trio con Brio Copenhagen” d. 24. september 2017

Sønd. d. 24. sept. afholdt Hellerup Kammermusikforening sin første børnekoncert: “Jorden rundt med Trio con Brio Copenhagen“. De 340 fremmødte, hvoraf størstedelen var børn, kunne opleve smuk, dramatisk og dragende musik fra forskellige verdensdele. Mathias Hammer agerede fornemt rejseleder på den fælles musikalske rejse.