Velkommen til børnekoncert ”Andreas og hans 312 år gamle ven, Stradivarius” søndag d. 10. marts kl. 15!

Hvad: Børnekoncert “Andreas og hans 312 år gamle ven, Stradivarius” med Andreas Brantelid, Ingemar Brantelid, Ville Rose Teilmann, Christian Ihle Hadland og vært Stine Rosengren
Hvor: Helleruplund Kirke, Bernstorffsvej 73, 2900 Hellerup
Hvornår: Søndag d. 10. marts kl. 15.00-15.45
Anbefalet aldersgruppe: 3-12 år
Billetpriser: Børn 25 kr., voksen 50 kr., medlem 25 kr.
Køb billet her

HKMF-Stradivarius

Børnekoncert ”Andreas og hans 312 år gamle ven, Stradivarius”
Andreas er 31 år, men hans ven Stradivarius er 312 år. Når de to er sammen, opstår der sød musik, og Stradivarius fortæller i toner, om alt det den har oplevet, før Andreas blev født. Kom og lad jer bevæge af stemningen på en musikalsk tidsrejse, hvor fortid og nutid smelter sammen. Stradivarius kan få os til at være glade, sure, få os til at græde, grine og hoppe af glæde. Med den gamle Stradivarius i centrum rejser vi tilbage i musikhistorien og oplever, hvordan tradition og mesterlære giver musikken nyt liv i dag.
Andreas Brantelid fik som 4 årig sin første celloundervisning af sin far, cellisten Ingemar Brantelid, der nu er lærer for 10 årige Ville Rose Teilmann. Ved koncerten kan vi opleve de tre generationer af fremragende cellister sammen med den norske superpianist Christian Ihle Hadland.
Ved denne børnekoncert erstatter Stine Rosengren, P2, Mathias Hammer. Stine Rosengren har stor erfaring med at formidle musik til børn. Koncerten bindes sammen, så børn i alle aldre kan være med.

Andreas-Brantelid

Ingemar Brantelid

Ville Rose Teilmann

Christian Ihle Hadland

Stine Rosengren

Stor tak for generøs støtte fra:
Augustinus Fonden, Gentofte Kommune, Juhl-Sørensen samt tak for plakat, udført af billedkunstner Ole Bjørn Gundermann.

 

Faktaboks:

Hellerup Kammermusikforening er en af landets største musikforeninger, der afholder 6 koncerter per sæson med kammermusik i verdensklasse i Helleruplund Kirke. Med et stort ønske om at dele store musikoplevelser med de små har to af foreningens medlemmer, Lill Moll Nielsen og Maja Mølholm Hansen, taget initiativ til at organisere “Kammermusik for børn”. Vi kan i denne sæson med stor glæde præsentere tre børnekoncerter. Konceptet er, at de samme markante danske og internationale musikere spiller for børnene, typisk dagen inden “hovedkoncerten” mandag aften.

 

Lidt om sidste børnekoncerter:

Nytårskoncert for børn ”Vintereventyr” d. 13. januar 2019

Søndag 13/1-2019 ved årets Nytårskoncert for børn tog Mathias Hammer atter børn og voksne med på et medrivende musikalsk eventyr. I fortællingen ” Vinterrejse ” fulgte vi prinsen af det fjerne kejserrige Ekrekavien Cristofisius Perprutulus Numsenikus d.3., der ved fødslen blev forbyttet og voksede op i det kolde norden. Længslen efter at gense det eksotiske fædreland og dets rigdomme drev ham ud på en farefuld rejse. På turen gennem stormfulde vinterlandskaber mærkede vi kulden under de mange snefnug ,der var spændt ud som en himmel i kirkerummet, og de knagende istapper under balkonerne. Kanefarten førte os gennem troldenes forheksede rige til Ekrekavien og det smukke palads,, hvor vi blev inviteret til hofbal og fik vi  lov at danse sammen med den fabelagtige, solist i Den kgl. Ballet Alexander Stæger, der optrådte som selveste Mozart.

Rejsen var fuld af musik, der passede til turen. Prinsens bedste eventyr-venner den tyske stjernebratschist Nils Mönkemeyer og den koreanske klaverpoet William Youn betog os med deres spil på bratsch og klaver.

Med tiden indså prinsen , at han var en fremmed Ekrekavien. Han forstod, at lykken ikke er guld og grønne skove, men den ægte kærlighed mellem mennesker, og han besluttede at vende hjem til der, hvor han hørte til i sit hjerte. Sammen drømte vi os til foråret og lærkernes komme med fællessangen JEG VED EN LÆRKEREDE, og børnene fik som ved sidste nytårskoncert roser og plakater med hjem.

Vi hørte:

R. Schumann: 3. sats “Rasch” fra “Märchenbilder (Eventyrbilleder)” for bratsch og klaver op. 113

R. Clarke: 2. sats “Vivace” fra sonate for bratsch og klaver

W. A. Mozart: 1. sats “Allegro” & 3. sats “Menuetto primo & secondo” fra sonate i C-dur for violin (arr. for bratsch) og klaver KV 14

C. Franck: 2. sats “Allegro” fra sonate for violin (arr. for bratsch) og klaver

C. Debussy: “Beau Soir” arr. for bratsch og klaver

“Musikalsk Zoo” d. 23. september 2018

Søndag d 23.september 2018 bød Hellerup Kammermusikforening velkommen til sæsonens 1. børnekoncert “Musikalsk Zoo” med Trio con Brio Copenhagen, solist i Den Kongelige Ballet Astrid Elbo og små balletdansere fra Tivoli. Vært i P2, Mathias Hammer, dyrepasser i den musikalske zoologiske have, lærte os at holde ørerne åbne og lade tonerne få adgang til fantasien, hvor vi kunne møde alle havens dyr i vor egen indre billedverden.

Læs mere her.

“La Fiesta” d. 8. april 2018

Det var en festlig afslutning på børnekoncerternes første sæson med koncerten “La Fiesta!” d. 8.4.2018. Selene Muñoz, Daniel del Pino og Asier Polo tryllebandt børn og voksne i et rum der var udsmykket med guirlander, kvaster og nyudsprungne magnoliegrene. Små farvestrålende vifter til alle børn, længselsfuld og lidenskabelig spansk musik af de Falla, Granados og Cassadó, fascinerende, smukke og unikke flamencokostumer og -dans gik op i en højere enhed. Stemningen var i top på denne eftermiddags tur til Spanien med en veloplagt Mathias Hammer som rejseleder og toreador.

Læs anmeldelsen her.

“Nytårskoncert for børn” d. 14. januar 2018

Omkring 500 forventningsfulde børn og voksne kunne ved Nytårskoncerten d. 14.1.2018 glæde sig over dejlig musik af bl.a. Bach, Villa-Lobos, Gershwin og Bizet fremført af den usædvanlige kombination af op til 10 celloer fra DRSO og sopranen Gabriella Pace. Det meget varierede program blev understøttet af den festlige Mathias Hammer, rummet var smykket med farverige store og små balloner, vimpler og blomster – en rigtig nytårskoncert.

Læs anmeldelsen her.

“Jorden rundt med Trio con Brio Copenhagen” d. 24. september 2017

Sønd. d. 24. sept. afholdt Hellerup Kammermusikforening sin første børnekoncert: “Jorden rundt med Trio con Brio Copenhagen“. De 340 fremmødte, hvoraf størstedelen var børn, kunne opleve smuk, dramatisk og dragende musik fra forskellige verdensdele. Mathias Hammer agerede fornemt rejseleder på den fælles musikalske rejse.