Velkommen til børnekoncerter i Hellerup Kammermusikforenings 75 års jubilæumssæson 2019/20!

Bornekoncerter 75 ars jubilaeumssaeson 2019

Søndag d. 29. september 2019 kl. 15

“De fire årstider” med Trio con Brio Copenhagen

Søndag d. 19. januar 2020 kl. 15

“Helló fra Budapest!” med det ungarske stjernepianist-par Izabella Simon & Dénes Várjon

Søndag d. 15. marts 2020 kl. 15

“Alma og Henning på Fiolin!” med den norske violintroldmand Henning Kraggerud, hans datter Alma og den britiske pianist Clare Hammond
 

Stor tak for generøs støtte fra:

Augustinus Fonden, Gentofte Kommune, Juhl-Sørensen samt tak for plakat, udført af billedkunstner Ole Bjørn Gundermann.

Faktaboks:

Hellerup Kammermusikforening er en af landets største musikforeninger, der afholder 6 koncerter per sæson med kammermusik i verdensklasse i Helleruplund Kirke. Med et stort ønske om at dele store musikoplevelser med de små har to af foreningens medlemmer, Lill Moll Nielsen og Maja Mølholm Hansen, taget initiativ til at organisere “Kammermusik for børn”. Vi kan i denne sæson med stor glæde præsentere tre børnekoncerter. Konceptet er, at de samme markante danske og internationale musikere spiller for børnene, typisk dagen inden “hovedkoncerten” mandag aften.

 

Lidt om sidste børnekoncerter:

“Andreas og hans 312 år gamle ven, Stradivarius” d. 10. marts 2019

Hvordan Boni Stradivarius blev vækket af sin tornerosesøvn og blev til Ida
Omkring 400 børn og voksne var publikummer ved årets sidste børnekoncert i en forårssmykket kirke. Under en himmel af blå og hvide papiranemoner spillede Andreas Brantelid, Ingemar Brantelid, Christian Ihle Hadland og Ville Rose Teilmann, mens Stine Rosengren fortalte sin historie om Andreas´ 312 år gamle cello.

Vi rejste tilbage til 1700-tallets Italien og til Antonio Stradivarius´ værksted, hvor en flot ny cello, Boni Stradivari Pastrami Salami, netop var blevet færdig. Sådan en Stradivarius er et dyrt instrument, så ingen af de musikere der gerne ville spille på den, og som stod og trykkede næserne flade mod Stradivarius´ værkstedsrude, havde råd til at købe den. Derfor kom celloen Boni til at tilbringe flere hundrede år hos forskellige franske rigmænd, som havde penge men ikke sans og evner for at spille musik: Grev Høj i Parykken, Baron von Æggekage og den charmerende Madam Champignon med de flagrende kjoler og den kæmpe appelsinduftende paryk. Her boede Boni sammen med to hunde og en kat. Men hun flygtede fra Madams orange velourpude og efter ca. 200 år endte hun i Schweiz hos en mand, Hegar, der som den første spillede på hende. Hun oplevede krige, som gjorde hende trist, så trist at ingen ville spille på hende. Hun blev igen solgt, denne gang til Horace The Bowlerhat, på hvis engelske slot hun tilbragte 80 år på loftet mellem mange kasserede ting så som gamle dukker og bøger.

I mellemtiden blev Andreas født i Danmark. Han drømte fra helt lille om at spille cello som sin far, han øvede og øvede sig og blev meget dygtig. En dag læste han i avisen om en 300 år gammel cello, som var blevet fundet på et slot i England. Men heller ikke han havde råd til at købe hende. Det havde til gengæld en norsk rigmand, som købte hende, og som mente at Andreas er den helt rigtige til at spille og passe på hende. Nu har Andreas fået sin cello og sin bedste ven. En bedsteven giver man ofte et kælenavn, og Andreas´ kælenavn for sin cello er nu Ida.

Musikken vi hørte var:

Cello Suite / J.S. Bach

Go Down Moses / Amerikansk Spiritual

Serenade Espagnole og Chant du ménestrel / Alexander Glazunov

Variations sur un thème Suisse / Friedrich August Kummer

Requiem / David Popper

Cellokoncert, 2. sats / Edward Elgar

Nytårskoncert for børn ”Vintereventyr” d. 13. januar 2019

Søndag 13/1-2019 ved årets Nytårskoncert for børn tog Mathias Hammer atter børn og voksne med på et medrivende musikalsk eventyr. I fortællingen ” Vinterrejse ” fulgte vi prinsen af det fjerne kejserrige Ekrekavien Cristofisius Perprutulus Numsenikus d.3., der ved fødslen blev forbyttet og voksede op i det kolde norden. Længslen efter at gense det eksotiske fædreland og dets rigdomme drev ham ud på en farefuld rejse. På turen gennem stormfulde vinterlandskaber mærkede vi kulden under de mange snefnug ,der var spændt ud som en himmel i kirkerummet, og de knagende istapper under balkonerne. Kanefarten førte os gennem troldenes forheksede rige til Ekrekavien og det smukke palads,, hvor vi blev inviteret til hofbal og fik vi  lov at danse sammen med den fabelagtige, solist i Den kgl. Ballet Alexander Stæger, der optrådte som selveste Mozart.

Rejsen var fuld af musik, der passede til turen. Prinsens bedste eventyr-venner den tyske stjernebratschist Nils Mönkemeyer og den koreanske klaverpoet William Youn betog os med deres spil på bratsch og klaver.

Med tiden indså prinsen , at han var en fremmed Ekrekavien. Han forstod, at lykken ikke er guld og grønne skove, men den ægte kærlighed mellem mennesker, og han besluttede at vende hjem til der, hvor han hørte til i sit hjerte. Sammen drømte vi os til foråret og lærkernes komme med fællessangen JEG VED EN LÆRKEREDE, og børnene fik som ved sidste nytårskoncert roser og plakater med hjem.

Vi hørte:

R. Schumann: 3. sats “Rasch” fra “Märchenbilder (Eventyrbilleder)” for bratsch og klaver op. 113

R. Clarke: 2. sats “Vivace” fra sonate for bratsch og klaver

W. A. Mozart: 1. sats “Allegro” & 3. sats “Menuetto primo & secondo” fra sonate i C-dur for violin (arr. for bratsch) og klaver KV 14

C. Franck: 2. sats “Allegro” fra sonate for violin (arr. for bratsch) og klaver

C. Debussy: “Beau Soir” arr. for bratsch og klaver

“Musikalsk Zoo” d. 23. september 2018

Søndag d 23.september 2018 bød Hellerup Kammermusikforening velkommen til sæsonens 1. børnekoncert “Musikalsk Zoo” med Trio con Brio Copenhagen, solist i Den Kongelige Ballet Astrid Elbo og små balletdansere fra Tivoli. Vært i P2, Mathias Hammer, dyrepasser i den musikalske zoologiske have, lærte os at holde ørerne åbne og lade tonerne få adgang til fantasien, hvor vi kunne møde alle havens dyr i vor egen indre billedverden.

Læs mere her.

“La Fiesta” d. 8. april 2018

Det var en festlig afslutning på børnekoncerternes første sæson med koncerten “La Fiesta!” d. 8.4.2018. Selene Muñoz, Daniel del Pino og Asier Polo tryllebandt børn og voksne i et rum der var udsmykket med guirlander, kvaster og nyudsprungne magnoliegrene. Små farvestrålende vifter til alle børn, længselsfuld og lidenskabelig spansk musik af de Falla, Granados og Cassadó, fascinerende, smukke og unikke flamencokostumer og -dans gik op i en højere enhed. Stemningen var i top på denne eftermiddags tur til Spanien med en veloplagt Mathias Hammer som rejseleder og toreador.

Læs anmeldelsen her.

“Nytårskoncert for børn” d. 14. januar 2018

Omkring 500 forventningsfulde børn og voksne kunne ved Nytårskoncerten d. 14.1.2018 glæde sig over dejlig musik af bl.a. Bach, Villa-Lobos, Gershwin og Bizet fremført af den usædvanlige kombination af op til 10 celloer fra DRSO og sopranen Gabriella Pace. Det meget varierede program blev understøttet af den festlige Mathias Hammer, rummet var smykket med farverige store og små balloner, vimpler og blomster – en rigtig nytårskoncert.

Læs anmeldelsen her.

“Jorden rundt med Trio con Brio Copenhagen” d. 24. september 2017

Sønd. d. 24. sept. afholdt Hellerup Kammermusikforening sin første børnekoncert: “Jorden rundt med Trio con Brio Copenhagen“. De 340 fremmødte, hvoraf størstedelen var børn, kunne opleve smuk, dramatisk og dragende musik fra forskellige verdensdele. Mathias Hammer agerede fornemt rejseleder på den fælles musikalske rejse.